Zapečené těstoviny s uzeným masem a zakysanou smetanou




To jsou asi jediné zapečené těstoviny, co mám ráda (tedy kromě lasagní - to je patvar!). Možná proto, že jsou chuťově jednoduché, svěží a rychlé.

Nejdřív si uvařím uzené maso nebo žebra, dostatek, protože na tom tyhle těstoviny stojí. Vývar použiji na polévku, třeba kroupovou anebo rychlovku s celerem.

Jakmile mi maso trochu vychladne, nakrájím na kostičky nebo natrhám na kousky. A rovnou s tím do mísy, ve které budu zapékat. Uvařím si těstoviny - kolínka nebo fleky - na skus. Propláchnu studenou vodou, nechám okapat a vrhnu do mísy k masu.

Přidám 3 zakysané smetany, 5 vajec, sůl (je potřeba to ochutnat, aby to bylo dobře slané), čerstvě namletý pepř a všechno smíchám dohromady - přímo v té zapékací míse.

Dám do trouby na 200°, asi 30 min, do zlatova.

Podávám s hlávkovým salátem nebo ledovým salátem se speciální zálivkou.


Tuhle jednoduchost jsem poprvé jedla u mé bývalé kolegyně Katky. Díky!



Komentáře