Marocké kuře



Přiznávám, že tahle moje verze kuřete na marocký způsob, je trochu ve stylu "když vaří pejsek a kočička". Avšak moji milí strávníci potvrdí, že z toho vzešla dobrota.

Suroviny na kuře
kuřecí prsa vcelku, podle počtu strávníků
koření: 1 lžč mleté papriky, 1 lžč kurkumy, 1/2 lžč římského kmínu a mletého zázvoru, 1 lžč skořice, 1/2 lžč mletého pepře, pokud máš, tak špetka šafránu - vše smíchám
datle na kousky, zlaté rozinky, plátkové mandle, ananas z konzervy (od všeho tak dvě lžíce)
olivy celé (dala jsem černé, ale teď bych volila spíš zelené)
2 stroužky česneku na plátky
1 cibule najemno
sůl
olivový olej

Suroviny na přílohu
kuskus
citrónová kůra šťáva z 1/2 citrónu
sůl dle chuti
voda

Na dokončení
čerstvý koriandr

Postup
Kuřecí prsní řízky osolím a bohatě potřu směsí koření, koření spotřebuji všechno. Nechám chvíli, tak 30 min odpočinout.
Na pánvi si rozehřeji olej a osmažím nejdřív cibuli a pak k tomu přidám prsní řízky s kořením, které osmažím ze všech stran. Pak přidám všechny ostatní ingredience a trochu vody, odškrábnu příškvarky a vše společně dusím pod pokličkou na mírném stupni přibližně 30 min. Ochutnám a zjistím, že to nic nechce.

Podávám s ochuceným kuskusem (kuskus dám do misky, promíchám se solí, citrónovou šťávou a kůrou, zaliji vřící vodou cca 0,5 cm nad a zakryji, pak vidličkou nakypřím). Na závěr můžeš posypat čerstvým koriandrem.


Komentáře