Salát je výrazný, takže se nehodí jen tak k něčemu. Spíš třeba jen k zapečeným bramborům, k minutkovému přírodnímu masu, osmažené kaši...
Používám pevný salát, takže se nejvíc hodí ledový, šel by asi i římský, případně srdíčka, napadá mě i pak-choi. Tady hraje rozhodující roli zálivka.
Salát nakrájím na nudličky.
Marinádu jsem objevila na jednom takovém udělátku, který jsem si přivezla z Německa (byla jsem tam ještě na gymplu), ale začala používat až nedávno. Je to taková pomůcka pro blbce, ale je naprosto super (vit foto). Takže množství uvádím odhadem:
- 2 malé stroužky utřeného česneku
- 2 lžičky hořčice (požívám Boneco)
- 1/2 - 1 lžička soli
- 2 lžičky cukru
- 60 ml vody
- 20 ml bílého vinného octa
- 15 ml slunečnicového oleje (dávám méně)
Pořádně promíchat, opakovat, aby se vše spojilo. A pak už jen zalít a vše promíchat.
Ta odměrka nemá chybu👍
OdpovědětVymazat