Suroviny
1 vanička hlívy
2 mrkve
2 cibule
2 brambory
2 stroužky česneku prolisovaného
majoránka, pepř, sůl, houbové koření, drcený kmín
červená mletá paprika
lžíce rajského protlaku
lžíce sádla na smažení
lžíce hladké mouky na zahuštění
jarní cibulka na ozdobu
Postup
Hlívu si omyji a nechám uschnout a potom nakrájím na proužky.
Očistím si a nakrájím cibuli na klínky, mrkev na kolečka, brambory na kostky, jarní cibulku (odložím do misky na ozdobu).
Na lžíci sádla osmažím cibuli a mrkev, potom přidám hlívu a česnek. Po chvíli zasypu červenou paprikou, přidám i sůl, majoránku, pepř, kmín a houbové koření (domácí). Asi tak minutu dvě nechám osmažit a pak přidám protlak a podliji vodou (případně zeleninovým vývarem).
Nechám dusit a tak po 30 min přidám brambory a dusím do té doby, až jsou měkké.
Zahustím moukou rozmíchanou ve vodě, případně dochutím.
Podávám posypané jarní cibulkou a s čerstvými houskami.
Komentáře
Okomentovat