Pečený bůček


Klasika, já vím. Ale moc dobrá. A jednou za čas...

Maso si nakrájím na jednotlivé porce. 
Nakrájím si 2 cibule.
Připravím si směs - česnek (na každou porci 2 stroužky), sůl a červenou papriku. Smíchám si to dohromady.

Do pekáčku dám nakrájenou cibuli a pokládám maso, do kterého jsem vetřela a vmasírovala připravenou směs ze všech stran. Posypu kmínem a i trochou cibule. Pokud to je časově možné, nechám chvíli odležet. Před tím, než to dám do trouby, podliji vodou, peču v první fázi zakryté.

Vyhřeji si troubu na 240°, ale jakmile tam vložím maso, stáhnu na 160°. Peču přibližně 3 - 3,5 hodiny. Dá se to i za dvě na vyšší teplotu, ale pomalu pečený je chutnější a jako máslo.

Až je maso měkké, dopeču ho na barvu z obou stran.

Podávám se zelným salátem a novými brambory vařené v páře s libečkem.

Protože miluji pečené sádlo na chlebu anebo pomazánku z bůčku (když zbude i maso), tak až je maso na talíři. Přidám do výpeku a sádla z bůčku dostatek škvařeného sádla, nechám ho rozpustit a pak sliji do skleničky.

Varianta
Maso (bůček a krkovici) jsem naložila večer předem do česneku, soli a pepře. Zbytek jsem přidala na druhý den na pečení (kmín, cibuli). Maso bylo víc proleželé, ale není to nutné. Podávala jsem s dalamánky a smaženou cibulí (cibuli na půl kolečka, osolit, obalit v hladké mouce a smažit ve vrstvě oleje.






Komentáře

  1. Klasika, kterou jsem však nikdy nedělala. Sbihaji se mi sliny asi vyzkouším 😉

    OdpovědětVymazat

Okomentovat