Rebarborový sirup - třeba na růžový GinTonik



Rebarborový sirup jsem udělala jen proto, že mám ráda gin a rebarboru. A dočetla jsem se, že spolu to chutná moc dobře. Měli pravdu. Kromě sirup chutná i ve vodě. A za druhé kromě toho jsem nakrájela několik načervenalých řapíků a dala vyluhovat do ginu, abych měla pink gin - to je slast.

Vyberu si co nejvíc načervenalé stonky, protože jde o nejen o chuť, ale i o barvu. Minimálně 8-10 stonků dle velikosti. Nakrájím na kousky (neloupat!) a zasypu necelým kilem cukru, nechám stát do druhého dne. Rebarbora pustí šťávu a podle toho kolik a jak je silná se rozhodnu, jestli přidám trochu vody nebo ne. Povařím 5-10 min, nechám chvíli stát a přecedím. Hmotu nevyhazovat - hned za chvíli z toho udělám rebarborovou zmrzlinu!

Tekutinu začnu vařit, případně přidám cukr a trochu kyseliny citrónové. Odebírám šum - tady ho moc není. A lahvuji (viz pampeliškový sirup).

Komentáře