Krůtí maso s kreolskou omáčkou a bulgurem



Nenech se odradit ne zrovna profesionálním obrázkem. Co je tomu ubráno na výrazu, je dohnáno v chuti.

Používám zde maso z krůtího vývaru (ale jasně, že můžeš použít jakékoliv čerstvé, bude to s tím ještě lepší, když se to bude spolu delší dobu dusit - v tom případě si ale postup uprav, nejdřív se k cibuli musí dát maso a pak vše ostatní a vařit déle).

Nejdřív si udělám omáčku: jednu nakrájenou cibuli osmažím na másle, přidám koření kreolská směs (můžeš nahradit kari), zapráším moukou a zaliji trochu vody. Co se přichytilo pořádně odškrábu a doliji vodu, osolím, přidám trochu worcestrové omáčky (nemusí být). Jak se mi to zavaří, přidám obrané maso z křídel a nechám jen 10 min prohřát na mírném ohni. Na závěr, když to ještě vařím, přidám trochu smetany a odstavím (anebo s kokosovým mlékem, když ho mám).

Příloha - bulgur s petrželkou a mátou: bulgur uvařím dle návodu, trochu osolím, těsně před podáváním přimíchám nasekanou petrželku a 2 snítky máty.

Salát: nejvíc se mi k tomu v tomto období (květen) hodí hlávkový.

A protože mi bulgur většinou zbude, tak z něj dělám salát.

Komentáře