Zase jsem zapomněla vyfotit finální výrobek. No, nedá se nic dělat, musíš si to uvařit. Jen potřebuješ kreolskou směs od Antonína. Se směsí už tady mám jiný recept, takže ji určitě upotřebíš.
Suroviny
kuřecí horní stehna s kůží podle počtu strávníků
1 cibule na hrubší kousky
3-4 stroužky česneku na plátky
koření kreolská směs
sůl
cayennský pepř
máslo
0,5-1 l kuřecí vývar nebo bujón (podle toho, kolik chceš mít omáčky)
smetana s vyšším procentem tuku
worcestrová omáčka
kurkuma
bramborový škrob
citrónová šťáva
příloha: gnocci
Postup
Kuřecí stehna si z obou stran okořením směsí a lehounce osolím. Na vrchní část s kůží přidám ještě trochu cayennského pepře.
Na dno zapékací mísy dám cibuli a česnek, na ně položím stehna. Na vrch pokladu máslo a zaliji kuřecím vývarem, ale tak, ayb lůže nebyla ponořená.
Zakryji a dám péct do trouby na 200°C. Peču asi tak hodinu a čtvrt.
Pak odkryji a dopeču kůžičku (taky kousky můžeš před pečení osmažit, když to chceš mít ještě hezčí).
Vyndám maso a sliji si výpek do hrnce se zbytkem vývaru. Rozmixuji dohladka.
přidám ještě tak lžičku kreolského koření a lžičku kurkumy na barvu. Rozmíchám si bramborový škrob a zahustím omáčku. Nechám provařit. Přidám pár kapek worcestrové omáčky, citrónové šťávy a smetanu.
Ochutnám a případně doladím.
Podávám s uvařenými noky.
Komentáře
Okomentovat