Bohatá chuť bylinek a zeleniny a k tomu navrch krásně šťavnaté kuřecí kousky.
Suroviny
kuřecí díly i s kůží podle počtu strávníků, nejvhodnější jsou stehna, i vykostěná (chceš-li)
2 - 3 lžičky kreolského koření
červená a žlutá (nebo oranžová) kapie, na kousky
4 rajčata zbavená semen, nakrájená na kousky
1 cibule na půlměsíčky
2 stroužky česneku na plátky
směs nasekaných čerstvých bylinek: oregano, petrželka, tymián, rozmarýn
kajenský pepř
sůl
citrónová šťáva a kůra
Postup
Kuřecí díly osolím a posypu kreolskou směsí. Na olivovém oleji osmažím z obou stran. Vložím do pekáčku.
Zapnu troubu na 190°C.
Do pánve přidám trochu oleje. Osmažím nejdříve cibuli, česnek, pak přidám kapie a na závěr rajčata. Nechám je pustit šťávu. Přidám kreolské koření dle chuti a kajenský pepř (nemáš-li nahraď normálním), trochu citrónové šťávy a kůry. Na závěr vmíchám nasekané bylinky.
Směs přendám k masu a dám společně péct, přibližně na hodinu.
Podávám s čerstvou bagetkou nebo rýží.
Komentáře
Okomentovat