Chrousti, hubinky, pusinky

 


Chrousty dělávala moje maminka o Vánocích. Teď dělá pusinky, občas. Spojila jsem pro mě to nejlepší ze všeho a vyšlo to. Pekla jsem je jen proto, že jsem měla bílky ze škvarkových placek.

Suroviny
4 bílky pokojové teploty
300 g moučkového cukru
šťáva z poloviny citrónu
75 g nahrubo rozmixovaných vlašských a lískových ořechů
50 g najemno nakrájených sušených švestek
2 starší rohlíky na co nejmenší kostičky
špetka soli

Postup
Vyšlehám bílky se špetkou soli. Jakmile jsou vyšlehané, po lžičkách přidávám cukr a taky šťávu z citronu. Vyndám z robota a lehce vmíchám nakrájené rohlíky, ořechy a švestky.
Připravím si 2 plechy vyložené pečícím papírem. 
Pomocí lžičky dělám hrudky, je jedno jak velké, ale měly by být stejné velikosti.
Troubu si předehřeji na 90°C.
Vložím oba plechy a suším asi 1,5 hodiny.


Komentáře