Dnešní experiment. Ten se dá zopakovat. Sice nedržel při sobě, ale byl moc chutný.
Suroviny
1 sklenice domácího suga (nemáš-li, udělej si ho nebo ochuť passatu česnekem, oreganem)
1 lilek, nakrájený na tenké plátky, podélně
1 cuketa, na tenké plátky, podélně
2 červené cibule na kolečka
1 balení balkánského sýra (nebo fety)
1 velká zakysaná smetana
tymián
muškátový oříšek
mletý černý pepř
2-3 stroužky česneku (nebo i sušený)
a ještě bych nahoru dala mozzarellu, ale tu jsem neměla
Postup
Nakrájím si všechnu zeleninu. Připravím si sýr. Do zakysané smetany vmíchám muškátový oříšek a česnek.
Zapnu si troubu na 200°C.
Do pekáče dám na dno 1/2 suga. Na něj položím plátky lilku. Pak vrstvím: rozdrobený balkánský sýr, plátky cukety, cibule, opepřím, posypu tymiánem, následuje opět sugo, lilek, ochucená zakysaná smetana a tu posypu cuketou nakrájenou na "sirky". Ještě by se tam dala dát mozzarella, ale tu jsem v lednici neměla.
Dám do rozehřáté trouby a peču asi tak 45 minut.
Sugo tam hrálo zásadní roli, vím, že to chvíli trvá, ale někdy ho vyzkoušej. Anebo ti dám sklenici:-).
Komentáře
Okomentovat