Škvarková pomazánka de luxe


Vlastně pořád se u nás traduje škvarková pomazánka v její čisté podobě - pomleté škvarky, trocha soli, případně pepře. Rozhodla jsem se to změnit.

Suroviny
pomleté škvarky, asi 3-4 vrchovaté lžíce (použila jsem naše domácí, odhaduji, že by to mohlo být tak 250 g škvarků, pokud je budeš kupovat, tak bych asi přidala lžíci sádla)
2 vejce uvařená natvrdo, žloutky oddělené od bílků
1 menší cibule, nejlépe šalotka, nakrájená na velejemno
2 kyselé okurky nakrájené najemno
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl, pepř dle chuti

Postup
Žloutky utřu s pomletými škvarky, hořčicí, špetkou soli a čerstvě namletým pepřem. Okurky, cibuli a bílky  si nakrájím najemno, nejvíc cibuli. Vše smíchám dohromady a případně dochutím solí nebo pepřem, pokud je potřeba.

Dobře chutná na čerstvém chlebu, třeba na pšeničném se semínkovou záparou. Ozdobit lze nakládanými okurkami/paprikou nebo čerstvou cibulovou natí.







 

Komentáře