Hovězí ragú s červenou řepou

 


To je kombinace, co? A počkej, až si přečteš ještě to koření, co tam je. Krásně to spolu funguje, tedy za předpokladu, že můžeš červenou řepu.

Suroviny
hovězí maso na guláš (líčka, kližka nebo pírko), na kostky
1 větší červená řepa
2 cibule 
1/2 lžičky mletého kardamomu 
2 lžičky mletého koriandru
2 lžička mleté skořice
2 lžíce protlaku
100 ml červeného vína
sůl, pepř dle chuti
olivový olej
k podávání zakysaná smetana

Postup
Použila jsem hovězí líčka. Nakrájím si je na kostky a na prkénku kostky osolím, opepřím a přidám všechno koření. Vmasíruji do masa.
Cibuli nakrájím najemno a troše olivového oleje osmažím do sklovata. Pak přidám maso, protlak, promíchám. Přiliji víno (možná jsem dala trochu víc) a nechám trochu vyvařit. Přidám vodu tak, aby maso bylo ponořené do 2/3. Zakryji.
Očistím si červenou řepu (použila jsem salátovou, je podlouhlá a má jemnější chuť) a nakrájím na kostky. Přidám k masu a společně dusím do měkka, trvá to tak 2-2,5 hod. 
Podávám s lžičkou zakysané smetany. Já si k tomu dala salát a celozrnný dalamánek, naši brambory. Šlo to s obojím.




Komentáře