Nezaberou moc času a jsou dobré a voňavé.
Suroviny
50 g celozrnné mouky jemné žitné
60 g pšeničné celozrnné mouky jemné
20 g pšeničných nebo ovesných otrub
340 g hladké mouky
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
lžička cukru
250 g vlažné vody
50 g oleje
15 g čerstvého droždí
hrubá mořská sůl a celý kmín na posypání
vejce na pomazání
Postup
Smíchám všechny sypké ingredience. Droždí rozmíchám ve vlažné vodě. Smíchám dohromady a přidám olej. Vypracuji těsto a nechám ho nakynout v teple pod utěrkou, asi tak 1,5-2 hodiny.
Těsto propracuji na vále, rozdělím na 9 dílů. Z každého vytvaruji dalamánek a dám na plech s pečícím papírem. Zakryji utěrkou a nechám nakynout.
Zapnu troubu na 200°C, horkovzduch.
Naříznu z boku žiletkou, potřu rozšlehaným vejcem a posypu kmínek a hrubou solí.
Dám do trouby a peču asi tak 20 minut.
Komentáře
Okomentovat