Tak nejdřív potřebuji králíka, tak nezbylo nic jiného, než si ho stáhnout a vykuchat, že...
Nakonec, když jsem udělala přílohy, tak z toho vzniklo takové italské vepřoknedlozelo.
Suroviny
králík
pancetta na plátky
3 pórky na větší špalíky
čerstvé bylinky: majoránka, rozmarýn, bobkový list
sůl, čerstvě mletý pepř
olej, voda
alobal na přikrytí plechu
Postup
Králíka si omyji a osuším. Ze všech stran i zevnitř osolím a opepřím. Plech si vystříknu olejem. Nakrájím si pancettu. Dutinu vycpu bylinkami a celého králíka obložím plátky pancetty (můžeš nahradit naší slaninou).
Troubu si předehřeji na 170°C.
Na plech ke králíkovi přiliji vodu a zakryji alobalem.
Pomalu peču asi tak 2 hodiny. Pak zkontroluji, jestli není potřeba dolít vodu a teplotu zvednu na 200°. Po další hodině oddělám alobal a dopeču králíka z obou stran na barvu.
Jako přílohu jsem udělala bramborové špenátové knedlíky (zpracovala jsem uvařené brambory ze včerejška a zbytek špenátu) a sugo.
Komentáře
Okomentovat