Suroviny
4 pastiňáky, na větší kousky a několik menších koleček na osmažení
1 větší brambor
1/2 pórku - bílá část (nebo cibule)
5 stroužků česneku
špetka bílého pepře
sůl dle chuti
špetka muškátového oříšku
2 lžíce zakysané smetany
voda nebo zeleninový vývar (bio bujón)
lžíce olivového oleje
lžíce másla
lžíce řepkového oleje
na ozdobu petrželkové pesto, zakysaná smetana a osmažená kolečka pastiňáku
Postup
Na olivovém oleji a másle osmažím pórek, česnek a postupně přidám ještě pastiňák a brambor. Zaliji zeleninovým bujónem, přidám bílý pepř a muškátový oříšek. Vařím, až je všechno měkké.
Mezitím si kolečka pastiňáku osmažím na troše řepkového oleje. Vyndám a nechám odsát olej na papírové utěrce.
Rozmixuji do hladka, přidám zakysanou smetanu. Ochutnám, případně dosolím. Protože byl krém dost hustý, rozředila jsem ho trochou mléka, ale tak akorát.
Při podávání ozdobím osmaženými kolečky, troškou zakysané smetany a petrželkovým pestem.
Komentáře
Okomentovat