Petrželkové pesto

 


Včera mi soused přinesl velkou kytici petrželové natě. Co s ní? V mrazáku a nasušenou už mám. Zkusím pesto...

Suroviny
4 velké hrsti petrželové natě, na hrubé kousky
6 velkých stroužků česneku
dvě hrsti kešu ořechů
olivový olej
maldonská sůl 

Postup
Dvě hrsti natě, hrst ořechů a 3 stroužky česneku a špetku soli vložím do mixéru. Přidám trochu olivového oleje. Rozmixuji, dle potřeby přidávám olivový olej. Přendám do mísy. Udělám to tak i s druhou půlkou. Přidám do mísy a obojí promíchám. Ochutnám, pokud je potřeba přidám trochu soli.
Parmezán nedávám.

Napěchuji do skleniček a povrch zaliji olivovým olejem. Jednu skleničku dám do mrazáku a tu druhou uchovám v lednici. Při odebírání doliji olivový olej.

Používám do polévek, na chleba, těstoviny, do bramborové kaše, smíchat s uvařenými bramborami. Kam ještě?

Komentáře