Naložené kapie


Tohle musí být ve spíži. Kapie se mi nedaří vypěstovat ve velkém množství ve skleníku. V tuhle roční dobu se dají ale výhodně koupit. Myslím, že optimální pro zpracování a spotřebu jsou tak 2-3 kg. Používám je do bramborového salátu,, pomazánek, na ozdobu, do směsi na maso nebo jen tak na jídlo.

Kapie si očistím a rozpůlím. Část si nakrájím na proužky - ty používám na ozdobu a dávám do menších skleniček. Většinou dělám tak 4.

Připravím si nálev podle tohoto receptu: https://receptypropetru.blogspot.com/2020/08/univerzalni-sladkokysely-lak.html.

Do vařícího nálevu přidám dvě lžíce oleje. Vhodím tak třetinu připravených půlek paprik. Až mi nálev s paprikami začne vařit, tak počkám ještě tak minutu - pak jednu vyndám a zkusím, jestli je už trochu měkká a zároveň pevná - hlavně kde je slupka. Papriky vyndám sběračkou na hluboký plech. Přidám lžíci oleje a další papriky.

Na dno sklenice dám kolečko cibule. Trochu přechladlé papriky skládám do sklenic. Zaliji horkým nálevem, uzavřu a steriluji  po dobu 20 min na 85°C.

Komentáře