Kuře z Kentucky


Podívej, já to zkusila. Kuře bylo chuťově dobré, jen se mi nějak nepovedlo, aby bylo jako z KFC. Asi jsem měla málo rozpálený olej, takže strouhanka nebyla tak křupavá, jak jsem si představovala.

Suroviny
4 kuřecí nohy, rozdělené na dva díly, i s kůží
podmáslí
2 vejce
olej 

na obalovací směs: asi 200 g hladké mouky, lžička mletého pepře, lžička soli, tymiánu, lžíce červené mleté papriky (nebo grilovacího koření), lžička oregana, sušeného zázvoru a česneku (dala jsem čerstvý, protože jsem si ještě neudělala sušený)

Postup
Podmáslí rozšlehám s vejci a lžičkou soli. Kuřecí díly vložím do připravené směsi a nechám přes noc marinovat, nebo nejméně 2 hodiny.
V pánvi nebo hrnci si rozpálím velkou vrstvu oleje, nejlépe, aby kousky byly celé ponořené. A jak jsem zjistila, chce to rozpálit pořádně.

Maso vyndám z podmáslí, očistím a obalím v připravené směsi, doporučuji použít vidličky nebo kleště.

Smažím 10-15 min.

Podávám s bramborovými dukátky a salátem coleslaw.




Komentáře