Kuře s játrovou nádivkou


Suroviny
1 celé kuře

Na nádivku
kuřecí játra
2 rohlíky
tymián, rozmarýn, petrželka - čerstvé, šalvěj sušená
malá cibule
3 stroužky česneku
sůl, pepř
worcestrová omáčka
kuřecí bujón

Postup
Nejdřív si připravím nádivku. Rohlíky nakrájím na kousky a opeču na sucho, dám do mísy. Nakrájím si cibuli najemno, česnek nastrouhám. Dám smažit na sádle. Játra očistím a pokrájím na menší kousky. Osolím a opepřím, na prkénku zamíchám. Přidám na pánev a smažím. Přihodím nasekané bylinky a sušenou šalvěj. Ještě přidám tak lžíci worcestrové omáčky.
Játrovou směs přemístím k rohlíkům. Přidám trochu bujónu. Je potřeba, aby se rohlíky namočily a směs se trochu spojila.

Kuře se dočistím. Pořádně osolím, trochu i zevnitř, sůl vtírám. Kuře naplním nádivkou a sešpejluji. Vložím do zapékací mísy. Na kuře položím plátky másla a vliji zbytek kuřecího bujónu.
Do zbylé nádivky přidám jedno vejce a dám do malé zapékací misky.

Troubu si předehřeji na 200°C. Do trouby vložím kuře a na kraj nádivku - ta půjde ven dřív. Nádivka je hotová tak za 25-30 min, kuře peču 1,5 hod. Dvacet minut před dokončením kuře vyndám na rošt a dopeču kůrku.

Jako přílohu podávám kapustu s batáty a rajčaty.




Komentáře