Zapečené veky

 


Asi každý má svoji oblíbenou domácí verzi. Představuji ji nám naši, kde nejdůležitější je směs, která je tuhle schovaná pod šunkovým salámem nebo támhle pod gothajem či snad slaninou. Tyto vznikly ze zbytku směsi, která byla určena do cmundy.

Směs: kysané zelí překrájené na drobnější kousky, konzerva kukuřice, cibule najemno, kečup (v našem případě používáme domácí, s kupovaným jsem to nikdy nedělala), dle chuti špetka soli, pepř. Vše smíchám. Tohle je klasika, když nahoru dáváme šunkový nebo gothajský salám.

Ale do směsi lze i vysmažit slaninu i cibuli. 

Veky si namažu máslem a položím na plech. A vrstvím:

Vrstvím:
směs
salám nebo slanina (když mám slaninovou směs)
pikantní beraní roh nebo kolečko rajčete
nastrouhaný sýr

Předehřeji si troubu na 200°. A zapékám asi 15 min do zlatova. A pak foukám a foukám, aby rychle vychladly.




Komentáře