Maminka prohlásila, že to může každý týden. Je to taková čuňárnička.
Na porci potřebuji dva menší bramboráky. Brambory nastrouhám 2/3 nahrubo a 1/3 najemno. Přidám česnek, sůl, drcený kmín, pepř a trošku mouky. Smažím na oleji a přebytečný tuk vysaji utěrkami.
Před tím jsem si ale už připravila náplň. Dělám to ráda takhle, i když se běžněji skládají vrstvy. Dám vyškvařit na kostky nakrájenou slaninu, přidám k ní nasekanou cibuli najemno (když používám uzené, tak přidám trochu oleje). Z kysaného zelí vymačkám šťávu a překrájím ho, aby nebyla dlouhá vlákna. Přidám ke slanině a cibuli a nechám prohřát.
Na stůl přichystám domácí kečup a tatarku, nastrouhaný sýr.
A pak už si každý poskládá cmundu, jak to má rád. Bramborák, směs, omáčky nebo bez omáčky, bramborák, sýr nebo ne sýr.
Proč se tomu říká cmunda?
Komentáře
Okomentovat