Kuřecí játra na minutku


Je to rychlé. Někdy je dávám na topinku, někdy jako hlavní jídlo s rýží/domácími hranolky. Dnes k tomu byly zbylé na másle opečené houskové knedlíky.

Suroviny
1 balení kuřecích jater
1 cibule najemno
slanina na kostičky (většinou ale nedávám)
3-4 stroužky česneku na plátky
2 lžičky majoránky
lžička tymiánu
1,5 lžičky soli
mletý pepř
1 lžičky drceného kmínu
lžíce worcestrové omáčky
sádlo nebo lžíce oleje na smažení

Postup
Cibuli a česnek si očistím a nakrájím. Společně se slaninou a troškou oleje dám pomalu smažit. Mezitím si připravím játra.
Játra omyji, osuším. Očistím a nakrájím na větší kousky.
Na prkénku k nim přidám sůl (neboj se, že ztvrdnou, nikdy se mi to nestalo) a všechno koření kromě worcestrové omáčky. Pořádně promíchám, aby se všechno koření uchytilo na každém kousku.

Ve chvíli, kdy je slanina vypečené a cibule sklovitá, přidám játra. Přidám teplotu a smažím z jedné strany, pak z druhé a až jsou zatažená, přidám worcestrovou omáčku. Smažím tak 10-12 min - pro jistotu zkontroluji jeden kousek, jestli jsou játra hotová.

Pokud je dělám na chléb, tak ho na sucho osmahnu, natřu hořčicí, dám játrovou směs a pokladu kyselým okurkem a sterilovanou paprikou.
 

Komentáře