Hotový výtvor jsem nestihla vyfotit, tak rychle smažené dršťky zmizely. Jeden by ani nepoznal, že to jsou dršťky.
Použila jsem nakrájené předvařené dršťky. I tak jsem je nechala projít varem (až se udělala pěna) a propláchla, takhle 3x (potřetí to je už málo). Až poté jsem z 2/3 uvařila polévku a zbytek (přibližně 200 g) jsem chtěla vyzkoušet jinak - původně to měly být dršťky po římsku, ale nakonec z toho vznikla smažená verze.
Postup
Dršťky si nejdříve naložím. Do misky k nim přidám lžíci nasekané petrželky, citrónovou šťávu, najemno nasekanou malou cibulku, sůl, pepř, trochu oleje. Promíchám a nechám uležet tak hodinu. Takto naložené dršťky následně obalím v trojobalu.
Z misky s dršťkami vyliji tekutinu a přisypu k nim trochu hladké mouky tak, aby se akorát obalily. Přemístím do rozšlehaných vajec a pak do strouhanky. Osmažím na vrstvě oleje, nechám okapat na papírových utěrkách.
Vlažné jsou nejlepší. Chuťovka.
Komentáře
Okomentovat