Když má u nás někdo svátek, tak se dělají chlebíčky. Ty zavedené, ale včera jsem chtěla mamince Miloslavě udělat radost hermelínovými, které má ráda. Podstoupila jsem přitom analýzu 3 gothajů, abych vybrala ten nejlepší. Sehnala jsem od firmy Kappel (řeznk Libina), Krásno a Prantl. Nejvíc se nám líbil a chutnal Pratl, hned v závěsu Kappel a Krásno nekupuj! Kdo má ale přístup k Naše maso, ať si gothaj koupí tam.
Suroviny
180 g gothaje
3 hermelíny (plus případně další na ozdobu) - dát na 30-60 min do mrazáku
3 vejce uvařené natvrdo (žloutky a bílky pak zvlášť)
asi tak 200-240 g majonézy
2 šalotky nasekané najemno
trochu šťávy z citrónu (asi tak z 1/2 menšího)
trochu nastrouhané citrónové kůry
čerstvě mletý pepř, špetka soli
Postup
Pořádně ztuhlý hermelín nastrouhám nahrubo do mísy. K němu přistrouhám gothaj a bílky. Najemno ještě přistrouhám citrónovou kůru.
Žloutky rozmíchám s majonézou, citrónovou šťávou, pepřem a špetkou soli. Přidám do mísy a vše pořádně promíchám.
Nechám proležet alespoň hodinu.
No a pak už jen tvořím chlebíčky. Dokonce jsem se vyhecovala i na domácí veku.
Dávám trochu pomazánkového másla, pak pořádnou vrstvu pomazánky, na ozdobu salátek, vajíčko, kousek hermelínu. Nebo kdo má rád, může dát salátek a brusinkový kompot.
Komentáře
Okomentovat