Tato polévka vznikla dnes brzy ráno, když jsem nemohla už spát.
Suroviny
1/2 hlávky kapusty na nudličky
1 velká mrkev, očištěná, na větší kousky
1/2 pórku na větší nudličky
hrst listů špenátu
1 bulva fenyklu na nudličky
6 žampiónů na čtvrtiny
2 stonky řapíkatého celeru na větší kousky
lžíce olivového oleje
himalájská sůl, pepř
lžíce protlaku
1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce
do talíře: lžíce světlého misa, nakrájený uzený tempeh
Postup
Všechnu zeleninu si očistím a nakrájím. Postupně házím do hrnce, kam jsem dala olivový olej a pomalu smažím, jen lehce. Zaliji horkou vodou, osolím a opepřím.
Vařím asi 20-25 min. Zelenina nemusí být úplně měkká. Na závěr přidám fazole, aby se ohřály, ale už není potřeba moc vařit.
Do talíře dám lžící misa, přidám trochu vody a rozmíchám. Naberu pak porci na vrch pokladu pár kousky tempehu. Dala jsem si k tomu včera upečený vločkový chléb.
Komentáře
Okomentovat