Světlý kváskový chléb s ovesnými vločkami.
Rozkvas
30 g kvásku
100 g žitné chlebové mouky
80 g pšeničné chlebové mouky
180 g vody
Vše dobře promíchám a nechám kvasit v pokojové teplotě minimálně 12 hod.
Do rozkvasu na chléb přidám
200 g hladké mouky
220 g pšeničné chlebové mouky
40 g ovesných vloček
vrchovatou lžíci černuchy
220 g vody
3 lžičky drceného kmínu
2-2,5 lžičky soli
1 lžičku chlebového koření (nemusí být)
V robotu umíchám těsto a nechám vykynout alespoň 3 hod. Nějak se mi včera večer už nechtělo, tak jsem ho nechal přes noc a v pohodě.
Z těsta vytvaruji bochník a dám ho do vymoučněné ošatky vykynout, tak asi 2 hod.
Rozehřeji si troubu na 250°.
Vykynutý bochník překulím na plech s pečícím papírem, udělám křížek, postříkám vodou a dám do trouby. Teplotu hned stáhnu na 200° a peču 50 min. Dnes potřeboval ještě pár minut na barvu.
Dnes mi nějak popraskal, takže ani křížek nepomohl. Ale na chuti to nic nemění.
Komentáře
Okomentovat