Asi před 4 dny jsem už musela zpracovat půlku hlávky bílého a červeného zelí, co mi tu z nějakého vaření zbyly. Tak šup - zfermentujeme to! K nakrájenému zelí jsem přidala křen, cibuli, kopr, kmín a sůl a 3 dny stačily. Lze pak jíst samostatně nebo mě se zelíčko hodilo na tento salát.
Suroviny
kvašené červené zelí (lze koupit i v obchodě, ale domácí je domácí)
3-4 kyselené okurky na menší kousky
čerstvě mletý pepř
červená cibule nakrájená na půlměsíčky
kopr a drcený kmín (pokud použiješ zelí z obchodu)
1/2 kelímku zakysané smetany
2 lžíce majonézy
Vše smíchám a nechám alespoň hodinu odležet v lednici. Lze podávat třeba s dobrým žitným chlebem samostatně nebo jako přílohu k vepřové pečeni.
Komentáře
Okomentovat