Kuřecí křídla na česneku s parmazánovou kaší

 


Při porcování kuřat vznikly křídla s kouskem prsou. Kuřata bereme od chovatele z Bludova. Jsou dobrá, šťavnatá.

Suroviny

kuřecí křídla podle počtu strávníků (nebo jakákoliv jiná část kromě prsou)
sádlo
česnek
sůl
kmín
0,5l kuřecí vývar nebo bujón
na bramborovou kaši: brambory, smetanu (nebo mléko), máslo, parmazán, zelený hrášek, sůl
na rukolový salát: rukola, sušené brusinky, dresing: citrón (nebo jablečný/vinný ocet), olivový olej, sůl, špetka cukru

Postup
Přpiravím si ochucené sádlo - smíchám sádlo s rozetřeným česnekem a solí. Touto směsí potřu kuře ze všech stran a dám do pekáče. Zapnu troubu na 220° a rozvařím si bujón. Přiliji k masu, přiklopím a dám péct asi na 1,5 hod - teplotu po 10 min stáhnu na 190°.
Na posledních 15 min odklopím a dopeču na barvu - asi 2x kousky poliji výpekem.

Podávám s bramborovou kaší ochucenou parmazánem a zeleným hráškem a rukolovým salátem.



Komentáře