Křenová polévka z uzeného vývaru


Mám ráda křen. Letos jsem sice nestihla krenex, ale mám dojem, že v lednici u mámy ještě nějaký ten křen bude. A protože bude masopustní týden, tak bude buď krenex nebo vejmrda. Ale teď je křenová polévka.

Suroviny

uzený vývar (s masem nebo bez, já měla s masem)
nastrouhaná kořenová zelenina
nastrouhaný křen a to klidně i polovina kořene
majoránka, pepř
světlá jíška z másla a hladké mouky

Postup
Uzený vývar jsem vyndala z mrazničky a zeleninu taky (naše z léta) - takže rychlovka. Dám obojí do hrnce a nechám pomalu rozpouštět, až se začne vařit. Zelenině, která je najemno stačí 10 min. Přidám majoránku, pepř. 

Mezitím si připravím světlou jíšku. Nechám ji chvíli odstát a pak přimíchám do polévky a nechám ještě 5 min provařit. Pokud je potřeba, dochutím solí.
Přidám pořádnou dávku křenu a už nevařím.



Komentáře