Závitky
Neumím uvést přesné množství kolik čeho. Tak uvádím odhadem a je potřeba si to dochutit podle sebe. Zeleniny by mělo být přibližně tolik jako masa.
Je jich vždycky víc, takže ty, které chci dát do mrazáku, usmažím jen trochu, předsmažím. Nechám pořádně vychladnout. Zmrazené je pak dávám rovnou na pánev a smažím na mírném stupni.
Suroviny
0,5 kg vepřové mleté maso (plec, krkovice)
rybí omáčka, tak 5 lžic
česnek prolisovaný, 6 větších stroužků
chilli 1-2 na kousky
1 větší cibule najemno
2 mrkve na proužky
1/4 bílé zelí na proužky
sójová omáčka, tak 4 lžíce
případně sůl nebo rybí omáčka, dle chuti
rýžový papír na závitky
olej na smažení
Suroviny na závitky všechny smíchám a osmažím, nechám vychladnout.
Připravím si rýžový papír. Po jednom namáčím, plním směsí a balím, je dobré to pořádně utáhnout, ale chce to trochu cviku. I ty volné jsou dobré.
Smažím na vyšší vrstvě oleje.
Nechám okapat na kuchyňský papír.
Omáčky
neg čang: česnek najemno, chilli mleté i čerstvé (dle očekávané síly), sůl, cukr, červený ocet, citronová šťáva, rybí omáčka, teplá voda, vše smíchat, nechat před podáváním 10 min stát
sweet chilli: sladká chilli omáčka (oblíbila jsem si z M&S), rybí omáčka, špetka soli, citrónová šťáva, voda, smíchat, nechat 10 min proležet
spring rolls chilli sauce - z obchodu, je dobrá
Podávám s thajským okurkovým salátem.
Komentáře
Okomentovat