Nakládané papriky se zelím



Stálice naší spíže - plněné papriky směsí zelí a cibule ve sladkokyselém nálevu.

Než se do toho pustím, připravím si univerzální sladkokyselý nálev.

Následně si připravím směs, kterou budu papriky plnit.
Nakrouhám si bílé zelí na jemno, přibližně jednu menší hlávku na 12 lusků.

Na 750 g zelí přidám:
- 2 středně velké cibule jemně nasekané
- 15 g soli
- 25 g cukru

Promíchám, promačkám a nechám odpočívat a jdu si připravit papriky. 

Vybírám spíš menší papriky. Papriky si očistím od jadřinců a omyji.
Do každé sklenice se vejdou 2-3 lusky podle toho, jak jsou velké.
Do sklenice si předem dám ještě snítku petrželky a malou lžičku slunečnicového oleje.

Začnu plnit paprikové lusky směsí, kterou vymačkám, protože pustila vodu. A dávám do sklenic špičkou dolů. Pokud je chceš dávat i nahoru, tak jim špičku uřež, aby se dovnitř lusku dostal lák.

Zaliji nálevem, uzavřu.
Sterilizuji na 90° po dobu 35 min.

Komentáře