Uvařím si žebra. Vývar použiji na polévku - tentokrát česnečku, maso do brambor (a trochu si odložím do polévky).
Uvařím si předem i brambory ve slupce (nebo můžeš dát čerstvé, dělá se to pak déle). Ty pak oloupu a nakrájím na plátky.
Taky si předem uvařím vajíčka na tvrdo, stačí 4.
Nakrájím si jednu cibuli na klínky.
Připravím si na zalití smetanu, ve které jsem rozmíchala 3 vejce a lžíci hořčice.
Nastrouhám si tvrdý sýr, používám eidam.
A zapnu troubu na 200°.
Do pekáče vymazaného máslem vrstvím:
- brambory na plátky - osolím, opepřím
- uzené maso ze žeber
- cibuli
- vajíčka na kolečka (trochu osolím)
- brambory (pořádně přimáčku všechny vrstvy, osolím, opepřím)
- maso
- cibule
- brambory (pořádně přimáčku všechny vrstvy, osolím, opepřím)
Zaliji připravenou smetanou s vajíčky a dám do trouby.
Po cca 30 minutách posypu sýrem.
Dopeču, až je sýr do zlatova (přepínám na gril).
Podávám s rajčatovým salátem (rajče na kousky, šalotka, ochucené solí, pepřem, octem, olivovým olejem, cukrem).
Komentáře
Okomentovat