Nedávnou jsem psala, že už mě nenapadá jiná polévka z uzeného vývaru. Ale to jsem zapomněla na česnečku. Je to asi nejlepší kombinace česnečky, která může být.
Uzený vývar mám z žeber, která jsem použila na francouzské brambory. Vývar dochutím, je-li potřeba solí a pepřem. Dám tam asi 3-4 stroužky česneku (ale do talíře ještě vložím čerstvý), trochu čerstvé majoránky. Vývar přivedu k varu, aby byl maximálně horký, až jej budu lít do talířů.
Chlebové kousky si osmažím na sádle, servíruji zvlášť, ať si každý přidává dle chuti.
Do talíře vložím (1 porce):
- 1 utřený česnek (podle toho, jak kdo má rád, já si dávám 2)
- jeden žloutek (hned se musí rozmíchat, udělá krásnou barvu i chuť)
- nahrubo nastrouhaný sýr
- uzené maso
- čerstvou majoránku
Zaliji vařícím vývarem.
Komentáře
Okomentovat