Dršťová polévka z kotrče/hlívy



Elegantní krásná houba - tak jsem se rozhodla zkusit z ní dršťkovou, protože svým vzhledem k tomu úplně vyzývá.

Pořádně jsem ji omyla a rozdělila na jednotlivé "vlásky".

Na sádle usmažím dvě cibule nebo jednu velkou, na jemno nakrájenou. Jen do sklovata.
Přidám hladkou mouku, zasmažím a zaliji vodou.
Nechám pořádně rozvařit.
Přidám červenou papriku, 3 nastrouhané stroužky česneku, majoránku, pepř, sůl a houbové koření. Pokud chceš, můžeš zalít hovězím vývarem - dá to silnější chuť.
Samozřejmě taky nakrájené nebo natrhané houby (kotrč, hlívu).
Vařím, dokud nejsou houby měkké.

Na závěr ještě přisypu čerstvou nebo sušenou majoránku, tu už nevařím.
Podávám s chlebem.




Komentáře