Tom kha gai polévka



Z receptu Ku maso s arašídy mi zbyl kuřecí skelet z prsou. Uvařila jsem vývar, který použiji tady v této polévce.

Připravím si:
- 5 cm zázvoru nasekaného na jemné špalíčky nebo plátky
- nasekanou chilli papričku
- jedno kuřecí prso na tenké plátky
- žampióny - asi 3-5 podle velikosti na plátky

Dále si připravím:
- rybí omáčku
- olej
- 5 kafírových listů
- 2 stonky citrónové trávy (mám v mrazáku)
- jednu konzervu kokosového mléka
- vývar - zeleninový nebo kuřecí 
- červenou kari pastu
- limetu
- koriandr

Na oleji si lehce osmažím zázvor, chilli papričku a maso. Zaliji vývar, přidám kafírové listy, citrónovou trávu a povařím 5 min.

Přidám žampiony, kokosové mléko a povařím dalších 5 min.

Ochutím rybí omáčkou - dám nejdříve 3 lžíce a pak případně přidávám, lžíci červené kari pasty a vyladím limetkovou šťávou.

Před podáváním vyndám stonky citrónové trávy, kafírové listy a přidám nasekaný koriandr.

Když si ji dávám jako hlavní jídlo, uvařím si k tomu rýži - mám to tak ráda.

Komentáře

  1. Co jsou kafírové listy? A kde kupuješ tu citronovou trávu a červenou kari pastu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kafírové listy, někdo říká kafrové, jsou listy limety (jsou nasušené, opět si nechávám vozit, ale mají i v M&S) - dám ti, mám teď dost. Citronovou trávu mi koupí sem tam kamarád ze Sapy a já si ji dávám do mrazáku (budou ji mít i M&S, možná Makru nebo Globusu. Kari pastu mají normálně v Albertu v sekci "zahraniční potraviny" - a to bude i jinde.

      Vymazat

Okomentovat