Kuře s rýží z jednoho hrnce


Mám ráda jídla z jednoho hrnce, jednak výborně chutnají, ale taky z toho není tolik nádobí a času stráveného přípravou. Tohle jídlo chtěla dělat původně s brambory, ale když jsem je ve sklepě viděla, přehodnotila jsem to na rýži.

Kuřecí stehna si naporcuji na horní a dolní část (paličky budu dělat zítra). Osolím, opepřím, na stranu, kde není kůže vetřu utřený česnek.
Maso kůží dolů osmažím v hrnci, který lze dát do trouby. Po chvíli přihodím cibuli.

Zaliji trochou horkého kuřecího bujónu/vývaru a přisypu rýži (pro 3 osoby dávám jeden hrnek). Přihodím hrášek a bylinky - snítky tymiánu, petržele a oregana, zamíchám. Doliji bujónem tak, aby bylo celé maso ponořené.

Peču v předehřáté troubě na 200° asi 45 -55 min - prostě se po 40 min podívej a uvidíš. Na závěr, když je potřeba, dám na chvíli gril, aby se mi připekla kůže - ale připeče se i trochu rýže.

Před podáváním, až vyndám maso, rýži promíchám, protože to dobré se usadilo spíš dole. Určitě se k tomu hodí nějaký jednodruhový salát.






Komentáře