Připravím si všechny ingredience, protože to pak hned smíchám dohromady.
Zelenina:
1 kedlubna na kostky
5-6 ředkviček na čtvrtiny/poloviny dle velikosti
2 stonky řapíkatého celeru na kousky
1 větší mrkev na menší kostky
1 jarní cibulku nakrájenou na šikmo
pár snítek čerstvého tymiánu nebo sušený
Ostatní:
1 kostka droždí
máslo - používám přepuštěné
mouka na zaprášení
voda
pažitka na ozdobení
sůl
bílý pepř
muškátový oříšek
smetana - používám jedině ke šlehání
pažitka na ozdobení
Všechnu zeleninu a tymián smažím chvilku na 2 lžících másla. Pak zapráším moukou, rozdrobím do toho droždí, přidám vodu, tak akorát, aby nebyla moc řídká. Rovnou dochutím, špetku oříšku, pepře (nemusí být), sůl dle chuti. Nechám cca 10-15 min mírně vařit - až je mrkev al dente. Ještě případně dochutím solí nebo i lahůdkovým droždím a vypnu. Když to ještě bublá přidám tak akorát smetany a odstavím.
Pro podávání posypu čerstvou nasekanou pažitkou.
Hned jak v Chudobíně ulovím ředkvičky a kedluby, jdu do toho! Díky.
OdpovědětVymazat