Svěží oběd nebo večeře. Fúze indické a libanonské kuchyně.
Maso
krůtí (případně kuřecí) prsa nakrájím na plátky
velký jogurt (nebo malý podle dávky masa)
citrónová šťáva
olivový olej
koření garam masala nebo jiné oblíbené indické
sůl
Jogurt smíchám s kořením, solí, olejem a trochou šťávy. Vložím do něj maso a nechám alespoň dvě hodiny proležet (nejlépe přes noc).
Maso trošku odškrábnu od jogurtu a na oleji osmažím.
Jogurt zajistí, že maso zůstane krásně šťavnaté.
bulgur uvařit dle návodu
pořádná dávka petrželové nati, i stonky, nejen listy (velká hrst)
listy ze 3-5 stvolů máty (podle toho kolik salátu)
2-3 rajčata (bez měkkých vnitřků a semínek)
jemně nakrájená menší červená cibule nebo šalotka
pořádná dávka petrželové nati, i stonky, nejen listy (velká hrst)
listy ze 3-5 stvolů máty (podle toho kolik salátu)
2-3 rajčata (bez měkkých vnitřků a semínek)
jemně nakrájená menší červená cibule nebo šalotka
zálivka: sůl, pepř, mletý římský kmín, citrónová šťáva, olivový olej
Petrželku a mátu i cibulku nasekám najemno. Rajčata na malé kousky. Připravím si zálivku dle chuti. Vše smíchám dohromady a nechám chvíli proležet.
Petrželku a mátu i cibulku nasekám najemno. Rajčata na malé kousky. Připravím si zálivku dle chuti. Vše smíchám dohromady a nechám chvíli proležet.
Komentáře
Okomentovat