Překvapivě výborné zpracování červené řepy. Trochu jsem se bála, že tam bude hodně cítit její zemitá chuť, avšak byla to mýlka. Je to vážně dobré.
Těsto na chlebíček
2 ks vejce
150 g mléka
180 g oleje
300 g najemno nastrouhané syrové červené řepy
300 g hladké mouky
150-200 g cukru krupice
30 g kakaa a trochu čokolády na malé kousky
1 prášek do pečiva
špetka soli
0,5 lžičky mleté skořice
V míse smíchám mouku, cukr, kakao, sůl, skořici - promíchám. Pak tekuté složky: vejce, mléko, olej. Šlehačem vmíchám do hladké hmoty. Pak přidám nastrouhanou červenou řepu a nasekanou čokoládu a zamíchám stěrkou. Formu si vymažu lehce olejem (aby dobře přilnul papír) a vyložím pečícím papírem. Do formy vliji hmotu.
Troubu si předehřeji na 160°Cm horkovzduch a peču asi tak 50 min. Zkusím špejlí, jestli je chlebíček propečený. Pokud ne, tak ještě počkám podle potřeby. Nechám ho na mřížce vychladnout a pak ho i pečícím papírem vyndám na mřížku. Až chlebíček úplně vychladne, dám na něj polevu.
Na polevu
100 g hořké čokolády nebo čokolády na vaření
110 g smetany ke šlehání
špetka soli
Na ozdobení: karamelové kostky nebo dle fantazie
Smetanu se špetkou soli přivedu skoro k varu. Vhodím do ní na větší kousky nalámanou čokoládu a nechám pár minut povolit. Potom metličkou vymíchám dohladka. Chladnoucí a houstnoucí směs naliji na chlebíček a ozdobím.
Komentáře
Okomentovat