Celozrnné bulky

 


Snad nejlepší bulky, které jsem zatím upekla. Jsem z nich nadšená. Jsou nadýchané a chutné. Krásně voní po kmínu.

Těsto
340 g hladké mouky
60 g pšeničné celozrnné mouky
50 g žitné celozrnné jemně mleté
20 g pšeničných, ovesných otrub nebo rozsekané pšeničné vločky
15 g droždí
250 g vody
lžička cukru
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
50 g řepkového oleje

Postup
Promíchám si všechny sypké ingredience. Droždí rozmíchám ve vodě a vliji do mísy. Dám do robota s hnětacím hákem. Jakmile se mi suroviny trochu propojí přidám olej. Nechám těsto hníst asi tak 8 minut, na dvojku, pomalu. 
Těsto nechám nakynout. Asi tak 60-90 min (dávám do vyhřáté trouby na 35°).

Hotové těsto na vále propracuji a rozdělím na 8 dílů. Z každého vytvaruji bulku, kterou dám na plech s pečícím papírem. Zakryji utěrkou a nechám znovu nakynout.

Troubu za si vyhřeji na 180° horkovzduch.
Bulky potřu rozšlehaným vejcem a posypu kmínem (můžeš i hrubou solí).
Peču je 20 minut, musí mát hezkou barvu.
Vyndám na mřížku a nechám vychladnout. 






Komentáře