Malý experiment, podle mě povedený.
Suroviny
fenykl
3 mrkve
2 větší brambory
2 stonky řapíkatého celeru
cibule
konzerva rajčat nebo passata
losos, asi tak 3 porce (filety)
smetana
chilli
sůl, pepř
limeta
olivový olej
rybí vývar (použila jsem japonský instantní)
Postup
Připravím si zeleninu na vložku do polévky - mrkev na nudličky, celer na kostičky, fenykl na plátky, z fenyklu si oddělám také zelenou nať. Zeleninu si lehce osmažím na lžíci olivového oleje a odložím. Stejně tak si osmažím několik kostek lososa (asi tak 1/3 z celkového množství).
Zbytek zeleniny a brambory nakrájím nahrubo. Osmažím na olivovém oleji, přidám rajčata z konzervy nebo passatu, 1-2 sušenou chilli papričku (pálivou), přidám vodu a lžíci instantního rybího vývaru. Vařím a asi po 10 minutách přidám nakrájeného lososa. Vařím ještě chvíli, aby vše bylo měkké.
Polévku rozmixuji, přidám smetanu.
Dochutím solí, pepřem a limetou.
Na talíři ozdobím připravenou zeleninou, kousky lososa, plátkem limety, fenyklovou natí, smetanou a chilli papričkou.
Komentáře
Okomentovat