Bagety, které jsou dobré na jednohubky, na plnění ke svačině. Jen to zabere trochu času.
Suroviny na preferment
150 g vody
150 g hladké mouky
1 g čerstvého droždí
Vše smíchám večer předem, zakryji a nechám v pokojové teplotě. Mělo by to být 10-12 hod.
Těsto - do prefermentu přidám:
150 g vody
35 g sádla
1,5 lžičky cukru
2 lžičky soli
50 g žitné chlebové mouky
340 g hladké mouky
8 g čerstvého droždí
Postup
Smíchám všechny suroviny, těsto dobře propracuji, zakryji a nechám kynout. Po vykynutí vyndám na vál, lehce propracuji a rozdělím na 4 díly. Z každého dílu udělám bulku, nechám 10 minut odpočinout pod utěrkou.
Vytvaruji bagety, dám na plech s pečícím papírem, naříznu, zakryji utěrkou a nechám nakynout, asi tak 30 min (byla jsem ve skluzu a moc mi nenakynuly, byly pak trochu hutnější, ale taky se daly, proto ten čas, aby byly nadýchané).
Předehřeji si troubu na 190°C.
Bagety potřu vodu a dám péct na 30 min.
Komentáře
Okomentovat