Tříbarevné řezy


Tento dezert mi učaroval v dětství. Byla to tříbarevná buchta a pekla se jen ve svátek. 

1. vrstva
100 g másla
100 g moučkového cukru
1 vejce
4 lžíce vody
1 lžíce kakaa
300 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva

Vymažu si hluboký plech, cca 30x40, pořádně sádlem. Vypracuji těsto, které rukou rozprostřu po plechu. 

2. vrstva
500 g tvarohu, polotučný nebo tučný
dle chuti moučkový cukr
citrónová kůra asi tak z 1/2 citronu

Dám na hnědou vrstvu. A zapnu si troubu na 180 °C.










3. vrstva
3 vejce
200 g moučkového cukru
70 g slunečnicového oleje
5 lžic horké vody
200 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečení
citrónová kůra asi z poloviny citronu

Vejce šlehám s cukrem. Jakmile je pěna, postupně přidávám olej a horkou vodu. Mouku si smíchám s pečícím práškem a po lžících přidám do těsta. Přihodím ještě citrónovou kůru a rozprostřu na plech.










Vsadím to rouby a peču asi 40-50 minut. Vrchní vrstva by měla být do zlatova a okraje se lehce odlupovat.

Řezy můžeš pocukrovat. Je taky dobré je upéct den předem, protože do druhého dne se krásně proleží. 

Komentáře