Měla být šťovíková, ale šťovíku vyrostlo zatím málo. Musela jsem improvizovat a padla volba na špenát, který jsem měla v mrazáku, přesněji špenátové listy ze zahrádky.
Suroviny
1 balení špenátové listy (mražené, ale asi mohou být i čerstvé)
1/2 pórku (ta víc zelenější, nemáš-li dej cibuli)
1-2 brambory podle velikosti
2-3 stroužky česneku (podle velikosti)
sůl, pepř na dochucení
menší hrstka nastrouhaného parmazánu
domácí polévkové koření nebo bio zeleninový bujón
máslo
na ozdobu: paprikové vločky, parmazánový chips
Postup
Připravím si brambory, pórek, česnek - vše očistím a nahrubo nakrájím. Lehce osmažím na másle, zaliji vodou a přidám domácí polévkové koření, trochu osolím a opepřím. Nechám vařit asi 10 min a pak přidám špenát. Vařím tak, aby byly brambory měkké.
Mezi tím, jak se mi vaří polévka si připravím parmazánové chipsy. Sýr nastrouhám najemno. Část si oddělím do polévky. Zapnu troubu na gril. Na plech dám pečící papír a na něj udělám ze strouhaného sýru hnízda. Dám na chvíli pod gril, až se mi sýr rozpustí a trochu speče. Vyndám a nechám vychladnout.
Vše rozmixuji dohladka. Polévka by měly být hezky hustá. Kdo chce může přecedit, ale to já nedělám (škoda nerozpustné vlákniny). Vmíchám odložený nastrouhaný parmazán a případně dochutím solí, pepřem.
Na talíři ozdobím paprikovými vločkami a sýrovým chipsem.
Komentáře
Okomentovat