2 filety sumečka afrického (nebo jiné ryby s pevným masem a bez kosti)
1 velká kapie na proužky
1 červená cibule na klínky
2 stroužky česneku najemno
1 sklenice naložených rajčat na kousky (nebo 1 konzerva krájených rajčat)
1 lžička tymiánu
1 lžička domácí polévkového koření (nebo můžeš vynechat či použít bio zeleninový bujón)
lžička olivového a lžička řepkového oleje
sůl, pepř
2 lžičky červené mleté papriky
1 lžička kari
lžíce rajského protlaku
lžíce pikantní paprikové pasty (nebo chilli)
lžička nasekaného zázvoru
petrželka na ozdobu
Postup
Všechny suroviny si nakrájím, koření si připravím k ruce.
Použiji velkou hlubokou pánev. Filety sumečka nakrájím na kostky. Osmažím na oleji, osolím a opepřím. Vyndám do misky.
Ve výpeku osmažím cibuli a česnek. Přidám zázvor, papriku a koření (polévkové, paprika, kari, tymián). Nechám provonět. Pak vliji rajčata a případně trochu vody, pokud je potřeba.
Přidám protlak a paprikovou pastu. Nechám lehce vařit, aby paprika trochu změkla. Pak přidám sumečka a nechám společně ještě 10 min lehce provařit.
Podávám s rýží.
Komentáře
Okomentovat