Smíchám ve stejném poměru sůl a cukr, podle velikosti bůčku. Asi tak 1 lžíci. Ano, 1 lžíce soli a 1 lžíce cukru. Směs vetřu do bůčku ze všech stran. Dám do pekáčku, zakryji potravinovou folií a nechám v lednici marinovat minimálně 6 hodin. Může být i déle, ale ne déle než 24 hod.
Troubu si předehřeji na 230°C. Vodu z pekáčku vyliji. Pod každý kousek dám lžičku sádla, tři lžíce vody. Zakryji alobalem a dám na 1 hodinu do trouby.
Pak alobal sundám, teplotu stáhnu na 150°a peču další 1 hodinu, pak zvednu teplotu na 180°C horkovzduch dopeču do zlatova, asi tak 20-30 minut.
Nechám trochu vychladnout. Krájím zubatým nožem na plátky. Lze ho jíst po našem - s okurkou, chlebem nebo po využít po asijsku, s rýží, do koláčků, housek nebo rýžovými nudlemi. Stejně nejlepší je jen tak, s trochou chleba.
Komentáře
Okomentovat