Suchary. Jsou tvrdý. Křupou a dají se namáčet do kávy nebo čaje. Jsou prostě výborné a z téhle dávky jich je mraky. Není se třeba bát, vydrží. Jsou to suchary.
Suroviny na těsto
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
250 g cukr krupice
4 vejce
špetka soli
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky fenyklu nebo anýzu (rozdrtit)
1/2 lžičky směsi Voňavé pečení od Antonína (nemusí být)
100 g oloupaných mandlí, nasekaných
hrst rozinek, nasekaných
Postup
Nejdřív si promíchám suché ingredience. Pak přidám vejce, zapracuji a pak mandle a rozinky. Těsto je takové spíš řidší, lepivé. Pokud moc, tak přidej trochu mouky. Vám si posypu moukou a přendám na něj těsto. Rozdělím na tři díly. Těsto si trochu posypu moukou a vytvaruji váleček (válet se to moc nedá, spíš to tak pomačkávám). Válečky jsou dlouhé jako plech.
Přenesu je na plech s pečícím papírem a trochu je dotvaruji, nerovnosti nevadí.
Dám do předehřáté trouby na 160° na horkovzduch. Peču asi 25 minut.
Vyndám, nechám malinko přechladnout a ještě vlažné krájím šikmo na jednotlivé díky, asi tak 1 cm tlusté. Přenesu na plech řeznou hranou. vyjde to na 2 plechy. Dám znovu do trouby a peču dalších 10 min. Každý suchar otočím a peču ještě dalších 5-10 minut, do zlatova.
Komentáře
Okomentovat