Rozmarýnové grissini

 


Nestihla jsem vyfotit upečené tyčinky, tak rychle zmizely. První várku jsem přepekla, tak ta letěla do popelnice, ale druhá se už povedla. Tyčinky jsou rychlé a jednoduché a ještě nádherně voňavé.

Suroviny
150 g hladké mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
100 g vody
20 g olivového oleje
1 lžička soli
3 lžičky drceného sušeného rozmarýnu (nebo čerstvý)
6 g čerstvého droždí

Postup
Droždí si rozmíchám ve vlažné vodě. Odvážím si obě mouky, přidám sůl a rozmarýn. Promíchám, vmíchám vodu s droždím a olivový olej. Začátek si smíchám v robotu a pak na vále dopracuji těsto.
Vrátím do mísy, přikryji a nechám na teplém místě asi hodinu lehce vykynout.
Zapnu troubu na 180°C.
Těsto přendám na vál, propracuji a vyválím obdélník (nebo něco takového). Ne moc velký (tak 25x20), těsto by mělo být tlusté tak asi 0,3 cm.
Těsto rozkrájím na asi 1,5 cm široké proužky, které přendám, na plech s pečícím papírem.
Pomocí rozprašovače postříkám proužky vodou. Jestli chceš, můžeš ještě posypat hrubou solí, ale mě to přijde zbytečné.
Peču asi tak 12-15 min - a fakt hlídám!



Komentáře