Houbovo - lilkové kari


Rychlá a chutná rychlovka.

Suroviny (3 porce)
1 lilek na kostičky
1 balení hnědých žampiónů na čtvrtky nebo na plátky
1 větší cibule na měsíčky
2 stroužky česneku na menší kousky
3 lžičky koření garam masala (nebo použij, co máš - kari mandras, meat masala)
1 lžička pískavice (jestli nemáš vynech)
sklenice nebo konzerva krájených rajčat
koriandr
olivový olej
k podávání: rýže, smetanový jogurt

Postup
Na oleji lehce osmažím cibuli a česnek. Přidám pískavici a 2 lžičky koření, nechám rozvonět. Přihodím lilek a žampióny. Chvíli smažím.
Pak přidám sklenici krájených rajčat (používám svoje zavařené). Dám ještě jednu lžičku koření.
Nechám 10 minut společně dusit.
Na závěr přihodím nasekaný koriandr, už nevařím. 

Jako přílohu jsem zvolila rýži basmati ochucenou hřebíčkem a skořicí. Do talíře lze ještě vložit lžičku smetanového jogurtu.


Komentáře